Delen

Programma Beek for Speed 2015

Beek for Speed 2015 wordt weer een fantastisch evenement op vliegveld Beek (Maastricht Aachen Airport op zondag 20 september 2015. Hieronder vindt u het programma van de dag.

VLIEGELEMENTEN

PH - PEP - Pitts Special Airshow
De PEP is al vele jaren een graag geziene gast op airshows en een publiekslieveling pur sang. De aantrekkelijke aanblik van deze retro ogende biplane in combinatie met het geluid van de 9 liter Lycoming motor met 260 pk is bij het publiek zeer geliefd en herkenbaar. De vliegbewegingen worden geaccentueerd met een krachtige rookinstallatie en de aerobatics worden dynamisch en binnen een compacte box aan het publiek gepresenteerd. Op het programma staan indrukwekkende gyroscopische bewegingen zoals de Lomcovak, Cravatte en Zwiebelturm. Uiteraard komen ook prachtige klassieke stunts als de Torque Roll, Tail Side, Rolling Turn en Knife Edge uitgebreid aan bod.
Bekijk hier een video-clip

AWACS
Op zondag 20 september verwelkomen we de AWACS voor een fly-by op vliegveld Beek. Dichterbij kun je dit toestel vliegend niet zien. De E-3A AWACS is een radarvliegtuig dat wordt ingezet voor luchtverkennings-, gevechtsleidings- en communicatie-taken. De radar heeft een bereik van 400 kilometer. De vliegtuigen behoren tot de E-3A Component, een multinationale NAVO-eenheid. Deze is met 16 vliegtuigen gestationeerd op NAVO vliegbasis Geilenkirchen in Duitsland, net over de grens bij Brunssum. De vliegtuigen zijn recentelijk ruim drie jaar actief geweest boven Afghanistan en worden momenteel dagelijks ingezet voor verkenninsmissies boven het oostelijk NAVO-gebied vanwege de spanning in de Oekraíne.
Bekijk hier een video-clip

Melissa Pemberton
De wereldberoemde vrouwelijke stuntvliegster Melissa Pemberton uit de Verenigde Staten brengt een spectaculaire vliegshow  met haar Edge 540. Melissa zal iedereen verbluffen met haar kunnen tijdens een demonstratie die uiterst precieze acrobatische manoeuvers aan elkaar rijgt met vertikale bewegingen waarbij het soms lijkt alsof het toestel uit controle is, maar geen nood, alles is volkomen veilig! Naast luchtacrobatie is de Edge 540 is ook een populair toestel in de Red Bull Air Race.
Bekijk hier een video-clip

Demo Apache Helikopter Nederlandse Luchtmacht
Na 2013 en 2014 komt ook dit jaar op veler verzoek de Apache gevechtshelikopter van de Nederlandse Luchtmacht voor een indrukwekkende demoshow naar Beek for Speed.

Team Raven uit Engeland met 5 RV-8 toestellen
Helemaal nieuw in het airshowcircuit met een indrukwekkende demoshow
Bekijk hier een video-clip

Dutch Rush Sukhoi 26M
Dit is een bijzonder aerobatic vliegtuig van Russische makelij met een grote 9 cylinder stermotor, een rooksysteem en een zeer opvallend kleurenschema en geeft een spectaculaire aerobatic vliegdemonstratie en is op 20 september ook static op vliegveld Beek. Bekijk hier een video-clip

Seagull Formation
De Seagull Formation vliegt al jarenlang op airshows in binnen- en buitenland met hun Piaggio P-149D. Ze zijn het enige demonstratieteam ter wereld dat vliegt met dit vliegtuig, een militair opleidings- en verbindingstoestel dat o.a. bijna 30 jaar lang in dienst is geweest bij de West Duitse luchtmacht en daar ook wel liefkozend door de vliegers ”Piggi” werd genoemd. Formatievliegen met de P-149D is niet éénvoudig maar tijdens hun show tonen ze het formatievliegen tot in de perfectie. Het is een vorm van vliegen die vraagt om perfecte beheersing van het toestel, een uiterste discipline en teamwork en nog altijd een belangrijk en onmisbaar onderdeel is in de opleiding van militaire vliegers. Daarnaast laten ze ook met enkele spectaculaire acties zien waar het robuuste toestel toe in staat is. Bekijk hier een video-clip.

Catalina
De Consolidated PBY-5A "Catalina". Het is het oudste (1941) en zonder twijfel de mooiste nog vliegende Catalina van de wereld. Dit amfibisch vliegtuig moet je als echte vliegtuig liefhebber gezien hebben.
Bekijk hier een video-clip

Stinson AT-19 Reliant warbird
De 1943-vintage Stinson AT-19 Reliant N1943S (77-463), eigendom van de Limburger Remco Sijben is te gast op Beek for Speed 2015 op zondag 20 september op vliegveld Beek. Naast de twee demo-vluchten kan men het toestel ook van dichtbij static bekijken op het platform. Bekijk hier een video-clip.

Het is helaas onmogelijk om vooraf een programma van deze vliegelementen te publiceren, maar u kunt er zeker van zijn dat u ogen en oren te kort zult komen van de indrukwekkende fly-by’s en demo’s in een doorlopend programma van 10.00 tot 18.00 uur. Door nauwe samenwerking met de organisatie van de Belgische International Sanicole Airshow krijgen we op Beek for Speed zeker nog verrassende acts bovenop dit nu al bevestigde programma.

GRONDPROGRAMMA IN DE ARENA’S

Het grondprogramma is opgedeeld in drie gelijke blokken.

 1. Blok 1: 10:00 tot 12:00 uur 
 2. Blok 2: 12:30 tot 14:30 uur 
 3. Blok 3: 15:00 tot 17:00 uur

Ieder blok bestaat uit de volgende spectaculaire acts:

- TOPACT de wereldberoemde stuntrijder en wereldrecordhouder Terry Grant
- Presicion Driving stuntrijder Paul Swift bekend van Top Gear op TV 
- Udo Zaunbrecher met zijn unieke kartshow
- Motorstunts- en trialshows van onder andere Alex van de Broek
- Boy van Geleen met zijn adembenemende motorshow met backflips over spinnende auto’s
- Minibikes van de Minibikeclub Stein
- Rallyauto’s Garage Meijers Autosport –Slowly Sideways

De kopzijdes van de grote Arena zijn voorzien van staantribunes en er zijn staanplaatsen rondom de arena op het platform.

PORSCHES en CLASSIC MOBILES OP DE LANDINGSBAAN

Een groot aantal Porsches en Classic Mobiles zullen op de landingsbaan van het vliegveld hun auto richting topsnelheid sturen. U kunt hiervan getuige zijn en nadien de Porsches en Classic Mobiles van dichtbij bekijken op het platform.

DOORLOPEND PROGRAMMA OP HET PLATFORM

 • Porsche autoshow
 • Classic Mobiles show
 • Static show van vliegtuigen
 • Acaleph Flight Safety Simulator
 • Beek for Speed tattoo shop
  Rijden in een Formule 1 wagen simulator op bekend raceparcours
 • Op de foto met een Porsche en een heuse “pitspoes”
 • Open dag Leeuwenborgh Opleiding Luchtvaartechniek
 • Open dag Samco vliegtuigonderhoud
 • Mini quad off-road track voor kinderen
 • Springkussen voor kinderen
 • Crashtender blusvoertuig van Luchthaven brandweer

ZELF VLIEGEN?

U kunt tijdens Beek for Speed ook zelf meevliegen in een helikopter. U kunt zich hiervoor ter plekke opgeven op het platform. Deze activiteiten zijn uitsluitend tegen betaling mogelijk.

ZELF RIJDEN?

U kunt tijdens Beek for Speed ook rijden in een echte Formule 1 wagen simulator over een bekend F1-rraceparcours.

DRINKS EN BITES

Natuurlijk voorzien wij u tegen betaling ook graag van een koel of warm drankje en heerlijke “bites” om de inwendige mens te versterken.

 • - Diverse drankbuffetten
 • - Eetbuffet met o.a. friet en hamburgers
 • - Ambachtelijk ijs en meer van Choman en Gelato di Domenico

Huisband Anderkovver op horecaplein
Anderkovver komt als huisband naar Beek for Speed op zondag 20 september 2015 voor een wervelend optreden op het sfeervolle horecaplein waar je kunt genieten van overheerlijke hapjes en koele drankjes en tussendoor in de lucht kunt kijken naar de vliegacts of kunt rondlopen over het platform voor het uitgebreide grondprogramma vol snelheid.

Beek for Speed werkt nauw samen met de organisatie van de Belgische International Sanicole Airshow.