Delen

Spektakel op vliegveld Beek: Beek for Speed 2015

Voor het derde achtereenvolgende jaar krijgt het familie-evenement Beek for Speed ook dit jaar weer een vervolg met een geweldig snel programma op de grond en in de lucht. Niet te missen voor alle liefhebbers van snelheid en luchtvaart. Het evenement vindt plaats op vliegveld Beek (Maastricht Aachen Airport) op zondag 20 september van 10.00 tot 18.00 uur. Het programma omvat vliegelementen en -shows, een uitgebreid doorlopend grondprogramma en een randprogramma voor jong en oud, voor een hele dag beleving.

Eerder dan vorige edities kan de organisatie nu reeds duidelijkheid geven over de contractueel vastgelegde acts die naar de luchthaven komen, waarbij behalve fly-by’s ook echte demo’s te zien zijn. Vanwege het groot aantal acts in het grondprogramma komt er zelfs een tweede arena. Het belooft weer een spetterend evenement te worden met een spectaculair grondprogramma en een indrukwekkend luchtprogramma. Natuurlijk mag je de open dag bij de luchtvaart gerelateerde bedrijven niet missen en kijk je je ogen uit bij het groot aantal Porsches en andere snelle wagens binnen handbereik en op topsnelheid over de landingsbaan. Natuurlijk is er gezorgd voor drinks en bites en kunnen kinderen veel plezier beleven. De huisband Anderkovver zorgt voor de muziek op het terras.

Het aantal tickets voor Beek for Speed is beperkt, maar u heeft nog een paar dagen de kans om u te verzekeren van toegang door vooraf uw tickets te kopen. U voorkomt dan onnodig wachten bij de dagkassa. Voor slechts 15 euro heeft u een familietickets voor 2 volwassenen en max. 4 kinderen tot 13 jaar voor een hele dag genieten van snelheid. Parkeren is gratis. Tickets kunt u online bestellen maar zijn ook te koop bij de VVV Limburgwinkels en -servicepunten of met speciale Makado-korting in Winkelcentrum Makado.

Het volledige programma is hier terug te vinden.

Luchtprogramma
In de lucht verwelkomen we dit jaar o.a. de wereldberoemde vrouwelijke stuntvlieger Melissa Pemberton uit de Verenigde Staten, de Pitt Special Airshow, de Dutch Rush Sukhoi 26MX aerobatic, de Seagull formatie en het Engelse Team Raven met 5 RV-8 toestellen. Verder zie je de bekende Awacs van heel dichtbij en natuurlijk mag de indrukwekkende demo van de Apache helikopter van de Nederlandse luchtmacht en een F16 formatie van de Belgische luchtmacht niet ontbreken.

Bekijk hier het volledige luchtprogramma

Grondprogramma
Het grondprogramma is deze keer verdeeld over maar liefst 2 arena’s. Wat dacht u van de Engelse stuntrijders Terry Grant en Paul Swift van TopGear, ieder met hun eigen unieke show.  Alex van de Broek presenteert zijn motor-trialshow en de kampioen fietstrial Patrick Smit verzorgt meerdere trialshows. Boy van Geleen verzorgt freestyle, backflip en auto-drifting met supermoto. Rally auto’s uit de Slowly Sideways waaronder een Ford Anglia uit 1961 driften over het platform. Minibikes racen in de arena en Udo Zaunbrecher verrast ons met zijn kartshow. U bent ook getuige van een groot aantal Porsches en andere classic cars, die hun topsnelheid proberen te halen op de landingsbaan van de luchthaven. De Porsches en andere snelle auto's (o.a. Bugatti en Ferrari) kunt u ook bekijken op het platform tijdens de show. Verder is er een groot horecaplein met live muziek van de huisband Anderkovver en zijn er leuke attracties voor kinderen, waaronder quads en een BMX kidsparcours. U kunt op de foto met een Porsche, zelf rijden in een echte Formule 1 met circuit-simulator of banden wisselen in de RedBull Pitstop.

Open dag luchtvaartgerelateerde bedrijven
Het programma geeft de bezoekers bovendien de kans om binnen te kijken bij luchtvaart gerelateerde bedrijven zoals Samco vliegtuigonderhoud en Leeuwenborgh Opleidingen, met de mogelijkheid om zelf in een F16 te zitten.

Bekijk hier het volledige grondprogramma

Tickets
Het aantal tickets voor Beek for Speed is beperkt, maar u heeft de kans om u te verzekeren van toegang door een of meer tickets te kopen. De toegang per persoon vanaf 13 jaar bedraagt slechts € 7,50 en kinderen tot en met 12 jaar hebben onder begeleiding van een betalende volwassene gratis toegang op dit familie-evenement.

Tickets kunt u ONLINE BESTELLEN maar zijn ook te koop bij de VVV Limburgwinkels in Heerlen, Sittard, Valkenburg, Gulpen en Vaals of de VVV servicepunten in Beek, Echt, Stein, Geleen, Meerssen, Eijsden, Margraten, Epen, Noorbeek, Oirsbeek, Schinveld, Nuth, Voerendaal, Landgraaf, Simpelveld, Vaals en Kerkrade.

Terugblik op Beek for Speed 2014

Bekijk de aftermovie of de foto-impressie van Beek for Speed 2014.