Delen

Opleiding Luchtvaartdienstverlening

woensdag 01 november 2017

Burgemeester Christine van Basten (Beek) opende vliegtuigcabine als nieuwe praktijkruimte voor opleiding Luchtvaartdienstverlening.

Op donderdag 26 oktober opende burgemeester Christine van Basten-Boddin (gemeente Beek), samen met locoburgemeester Thijs van Es, de nieuwe praktijkruimte van de Leeuwenborgh opleiding Luchtvaartdienstverlening. Deze ruimte is ingericht bij de afdeling Luchtvaartonderhoudstechniek aan de Horsterweg 13 te Beek. Naast de luchthaven Maastricht Aachen Airport.

PPC_5061.jpg

De afdeling Toerisme van Leeuwenborgh opleidingen is erg trots dat deze praktijkruimte is ingericht met een heuse vliegtuigcabine. Docent Henk Hooijen: “Het is erg bijzonder dat we dit hebben kunnen realiseren. De studenten volgen hun praktijkvakken nu in een echte vliegtuigcabine. Dit stimuleert en motiveert enorm omdat de nagebootste situaties werkelijkheid worden.”

De opleiding Luchtvaartdienstverlening is een driejarige niveau-4 opleiding voor zowel VMBO- als Havo-leerlingen. In deze drie jaar worden de leerlingen opgeleid tot cabine- of grondpersoneel. De opleiding Luchtvaartdienstverlening is uniek in Limburg. Alle studenten van deze opleiding profiteren vanaf dit schooljaar van deze prachtige praktijkruimte. Naast deze unieke opleiding bevindt zich nog een tweede unieke opleiding aan de Horsterweg: de opleiding Luchtvaartonderstechniek.

PPC_5085.jpg

De officiële opening van de praktijkruimte was onderdeel van een informatiedag voor decanen van VMBO en Havo-scholen uit heel Limburg.

Locatie:
ROC Leeuwenborgh
Afd. Toerisme: Luchtvaartdienstverlening
Horsterweg 13
Beek / Maastricht-Aachen Airport

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wij informeren u periodiek middels onze nieuwsbrief